Gerookte visschotel met zomers slaatje

home > vis-recepten > Gerookte visschotel met zomers slaatje

Was de gemengde sla en de waterkers. Schil de komkommer.
Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water. Laat ze
uitlekken. Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de
komkommer in schijfjes. Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine
blokjes. Meng de visblokjes en de waterkerssnippers onder de
mayonaise. Kruid met peper en zout. Meng de gemengde sla met de
geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel
dit mengsel over 4 grote borden. Besprenkel met de wijnazijn en
breng verder op smaak met peper en zout. Leg in het midden van de
sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook. Versier
tenslotte met de kerstomaatjes. Serveer met warme toasten en
drink er een Riesling bij.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g gemengde sla
2 botjes waterkers
½ komkommer
4 eetl. sojascheuten
120 g gerookte makreel
120 g gerookte forel
120 g sprot
2 eetl. mayonaise
een geutje wijnazijn
1 eetl. gehakte bieslook
16 kerstomaatjes
peper en zout