Gestoofde paling bovenop of in de oven

home > vis-recepten > Gestoofde paling bovenop of in de oven

De gestroopte paling in moten snijden van ca. 6 cm, ze schoonmaken tot op de graat, zouten en ca. ½ uur gezouten laten staan. De boter lichtbruin laten worden in een wijde pan of schotel, water en wat citroensap toevoegen. De vis in de zeer warme oven (200ºC.) 20 á 30 min. gaar stoven. Of bovenop dichtgedekt, ca. 15 min. gaar stoven. Het vocht ca. 2 dl. water en ca. 1 dl. vocht uit de vis binden met aangemengd aardappelmeel en veel fijngesneden peterselie erdoor roeren. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

¾ kg dunne paling of aal, 60 g boter,ca. 2 dl. water, citroensap, 12 g aardappelmeel (voor 3 dl. vocht), peterselie, zout