Gestoomde zalm met sojascheuten en groene lasagne

home > vis-recepten > Gestoomde zalm met sojascheuten en groene lasagne

Kook de lasagne-blaadjes beetgaar in lichtgezouten water waaraan u een
nootje boter hebt toegevoegd. Giet ze af en plaats ze, naast elkaar, op
het stoommandje van de stoompan.
Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke vierkantjes, kruid deze met peper en
zout en schik ze vervolgens op de lasagnestukjes. Leg er de
selderblaadjes op en plaats het stoommandje in de stoompan. Laat ca 5
minuten stomen.
Was de peterselie, pluk de blaadjes van de stengels en blancheer deze
even in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en mix
ze tenslotte heel fijn.
Was de sojascheuten, stoof ze beetgaar in een nootje boter en breng ze op
smaak met peper en zout. Schep ze vervolgens op 4 warme borden en schik
er de lasagne met zalm op.
Voeg de room bij het stoofvocht van de sojascheuten en laat dit inkoken
tot een gebonden saus. Voeg er tenslotte de peterseliepuree aan toe en
breng de saus op smaak met peper en zout.
Schep de saus rond de vis en versier elk bord met wat kervelplukjes.
Serveer de gestoomde zalm met een Bourgogne Aligot.





Ingrediënten voor 4 personen

4 blaadjes lasagne van ca 8 × 8 cm
boter
400 g zalmfilet
4 groene selderblaadjes
½ bosje peterselie
200 g verse sojascheuten
2 dl room
enkele kervelplukjes
peper en zout