Gevulde scholfilet

home > vis-recepten > Gevulde scholfilet

Verwarm de oven voor op 175ºC. Pers de citroen uit en roer de gembersiroop erdoor. Smelt de boter in een ovenschaal. Leg de scholfilets erin en zet de schaal 15 min. in de oven. Verhit 5 min. voor het einde van de oventijd de olie in een wok en roerbak de roerbakgroenten al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over 4 borden, leg de schol er voorzichtig op en bestrooi met zout naar smak. Voeg het citroenmengsel aan het stoofvocht toe. Schenk de saus door een zeefje op de groenten. Lekker met aardappelkroketjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 gevulde scholfilets, 400 g boter, 1 eetl. gembersiroop of gembernat, ½ citroen, 1 zak roerbakschotel (naturel of italiaans), 2 eetl. olie, zout, peper