Haringsalade met avocado en peper

home > vis-recepten > Haringsalade met avocado en peper

Spoel de haringfilets onder koud water af en dep ze met keukenpapier droog.
Schil de avocado, snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes en bedruppel die met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snij hem in dobbelsteenties en meng die door de tuinkers en avocadoblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Plet voor de saus 1 theelepel zalmeitjes en 1 theelepel groene peperbolletjes en vermeng ze met de mayonaise, slagroom, Worcestershiresaus en de rest van de peper. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de haringfilets over de 4 borden, evenals de avocadosalade, de peperroom en de rest van de zalmeitjes





Ingrediënten voor 4 personen

4 dubbele maatjesharingfilets
1 avocado
1 citroen
1/2 komkommer
1/2 bakje tuinkers
kruidenzout, versgemalen peper
1 potje zalmeitjes (100 g)
2 theelepels groene peperbolletjes (in eigen vocht)
1 potje slagroom (1/8 liter)
4 druppeltjes Worcestershiresaus
2 eetlepels mayonaise