Kabeljauw met paprika

home > vis-recepten > Kabeljauw met paprika

Spoel de moten vis af onder stromend koud water en maak ze droog met keukenpapier. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi elke moot aan beide kanten met zout en paprikapoeder. Smelt de boter in een pan en bak hierin de vismoten goudgeel. Leg ze hierna op een voorverwarmde schotel. Voeg de gepelde en in ringen gesneden ui, de van zaad en zaadlijsten ontdane en in reepjes gesneden paprika’s, zout en peper toe. Laat alles afgedekt op een matig afgestelde warmtebron gedurende 10-15 min. stoven. Snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze enkele sec. in kokend water en daarna even in koud water (laten schrikken). Snijd ze vervolgens doormidden, ontvel ze, verwijder de pitjes en steelaanzetten en snijd ze dan in dobbelstenen. Doe tomaten en peterselie bij het uimengsel en laat gedurende enkele min. stoven. Verdeel het mengsel hierna over de vis. Verhit het gerecht nog even in het midden van de voorverwarmde oven van 180°C. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 moten kabeljauw, sap van½ citroen, zout, 1 volle theel. paprikapoeder, 50 g boter, 1 middelgrote ui, ¼ groene paprika, ¼ rode paprika, peper, 2 tomaten, 2 eetl. fijngehakte peterselie