Koolvis met kervelsaus

home > vis-recepten > Koolvis met kervelsaus

Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. Was de koolvisfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Vet een ovenvaste- of microgolfovenschaal (liefst met platte bodem) in met de boter, leg de koolvisfilets erin, besprenkel ze met citroensap en laat de koolvisfilets in de microgolf afgedekt op half vermogen in ca. 3-5 minuten gaar worden.
Als uw microgolfoven geen draaiplateau heeft moet de schaal tussentijds tweemaal gedraaid worden. Schenk het uitgelopen visnat in een hoge glazen of microgolfovenbestendige maatbeker. Laat de vis afgedekt nog even nagaren terwijl u met het visnat de saus maakt. Vul het visnat met melk aan tot 1 1/2 dl. Roer het bouillonpoeder erdoor. Verhit het vocht in de microgolfoven onafgedekt 1 1/2 minuut op vol vermogen. Roer 1-2 eetlepels Allesbinder door het vocht om het te binden. Roer vervolgens de mosterd, het fijngehakte uitje en de kervel door de saus.
Verwarm de saus onafgedekt nog 30 seconden op vol vermogen. – Verwarm de vis afgedekt nog 30 seconden op half vermogen. Schep de saus over de vis, direct serveren.
Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.
Vistip: Andere vissoorten zoals kabeljauw, zeeduivel, zalm en schelvis kunnen op dezelfde wijze worden bereid.





Ingrediënten voor 4 personen

1 uitje
1/2 bosje kervel (ca. 25 g)
300 g koolvisfilets
10 g boter
1 eetlepel
citroensap
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
allesbinder
1 theelepel mosterd
1 dl halfvolle melk