Maatjessalade

home > vis-recepten > Maatjessalade

De sperzieboontjes 5 min koken in water met zout. Meteen afspoelen onder koudwaterkraan en laten uitlekken
De maatjes in stukken snijden en vijftien min. laten weken in de melk.
De sjalotjes fijnhakken en de bieten in reepjes snijden. De appel schillen en in reepjes snijden.
De aardappel in blokjes snijden. De vinaigrette aanmaken door de azijn, de mosterd, de peperkorrels, de room en de olie in een kom te mengen met de staafmixer.
De stukjes haring uit de melk halen en droogdeppen met keukenpapier. Een deel van de haring met een deel van de groenten mengen in een decoratieve slakom. De vinaigrette toevoegen en goed omroeren. Op elk bord een bedje salade scheppen en hierop de resterende stukjes haring, biet, appel, aardappel en sperzieboon schikken. Garneren met dille.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g maatjes
100 g sperzieboontjes
1 eetlepel ciderazijn
1 theelepel mosterd
2 dl melk
1 eetlepel geplette peperkorrels
2 sjalotjes
3 eetlepels olie
2 gekookte rode bieten
2 eetlepels room
1 appel
enkele toefjes dille
2 gekookte aardappelen
zout