Makreel in folie gebakken

home > vis-recepten > Makreel in folie gebakken

Spoel de makrelen even af onder stromend koud water en maak ze droog met keukenpapier. Bestrijk vervolgens de vis met het marinademengsel en laat deze gedurende 1 uur afgedekt staan. Wikkel hierna elke makreel in een passend stuk aluminiumfolie. Sluit de folie aan de bovenkant af. Bak de vis gedurende 15-20 min. op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 210°C. De baktijd is afhankelijk van de groote en dikte van de vis. Neem vervolgens de makreel uit de folie en garneer hem met de peterselie, de dragon, de plakjes tomaat en de citroenboter. Dien hierbij een tomatensalade op.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

4 verse middelgrote kant en klare makrelen
voor de marinade:
4 eetl. olie, 3 eetl. citroensap, witte peper uit de molen, 1 fijngehakte ui
voor de garnering:
1 eetl. peterselie fijngehakt, 1 eetl. dragon fijngehakt, enkele plakken tomaat, citroenboter (in geraspte citroenschil gewentelde klontjes boter)