Mosselsalade

home > vis-recepten > Mosselsalade

Halveer de olijven en schep ze door de mosselen. Pel de sjalotjes en snij ze in ringetjes.
Voeg ze bij de mosselen.
Scheur de blaadjes sla klein.
Pel de eieren, hak ze fijn of pureer ze met een staafmixer en pers er een teentje knoflook boven.
Hak het vruchtvlees fijn van de paprika’s zonder de zaadlijsten.
Voeg deze – met de andere ingrediënten voor de dressing – bij het eimengsel.
Schik het mosselmengsel op de sla, giet de dressing erover en garneer met peterselie.
Serveer met vers grof boerenbruinbrood en gezouten boter
Variatie: meng 3 ansjovisfilets in stukjes door de dressing.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram gekookte mosselen
50 gram groene olijven met piment
50 gram olijven zonder pit
2 sjalotjes
1 krop ijsbergsla
voor de dressing:
2 hardgekookte eieren
1 teentje knoflook
1 gele of rode paprika
3 eetl. gehakte peterselie
1 dl. olijfolie
3 eetl. citroensap
1 theel. Mosterd “Maille” Moutarde Fine de Dijon; uit de winkel van Schmidt
peper uit de molen en zout