Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten

home > vis-recepten > Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijdt de paprika in reepjes. Snipper de knoflook.
Snijdt de nijlbaars in stukjes van 3 cm. Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ca. 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in ca. 8-10 minuten in de oven gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.
Microgolfoven:
Gebruik een ronde microgolfovenschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ca. 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 10 minuten gaar worden. Tussentijds 3x omscheppen.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g nijlbaarsfilet
1 courgette
1 struikje broccoli
3 kleine uitjes
1 gele paprika
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
zout, peper
cayennepeper
2 dl kant en klare tomatensaus
1/2 dl witte wijn