Taiwanese Gebakken Noedels

home > de-wereld-op-tafel > Taiwanese Gebakken Noedels

Week de noedels in kokend water, zoals aangegeven op de verpakking – doe dat zeker niet te lang. Laat uitlekken in een vergiet. Bak het look in een koekenpan, voeg het gehakt toe en het vijf-kruiden-poeder. Roer goed, zodat de kruiden en het vlees goed vermengd worden. Voeg champignons en sojasaus toe, een snuif suiker en genoeg water om het vlees te bedekken. Doe een deksel op de wok en sudder gedurende 50 min. Voeg de ui toe en sudder nog 10 min. Verhit de lente-uien in een wok, roerbak de lente-uien, voeg dan de fijngesneden wortel toe, de extra sojasaus en een kopje kokend water. Voeg de noedels toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de sojascheuten toe en het chinees bieslook. Roer alles door elkaar en leg op een grote dienschotel. Voeg de vleessaus toe en garneer met de korianderblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rijstnoedels, 6 fijngehakte teentjes knoflook, 250 g vet varkensgehakt
2 theel. Chinees vijf-kruiden-poeder, (vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), anijs, peper, venkel en kruidnagel), 3 Chinese champignons in water geweekt en in stukjes gesneden, 6 eetlepels lichte sojasaus, snuifje suiker, 1 middelgrote ui in ringen gesneden en gebakken, Olie, 1 bosje lente-uien, in stukjes van 2 cm gesneden, ½ kop fijngesneden wortel, 125 ml extra lichte sojasaus, 500 ml, water, 2 koppen taugé (sojascheuten), 1 bos chinees bieslook, gehakt, een paar blaadjes koriander