Calzone met courgette, paprika en kaas

home > boodschappen > Calzone met courgette, paprika en kaas

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Begin met de vulling. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, cayennepeper, courgette en paprika 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en kook zachtjes nog 3 minuten.

Bereiden:
Maak intussen het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm er twee grote pizzabodems van en leg deze naast elkaar op de bakplaat. Meng de mozzarella, geraspte kaas, zout en peper door de saus en verdeel deze over één helft van de deeglappen. Vouw de andere helften van het deeg over de vulling en druk de randen, eventueel met behulp van een vork, goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de calzones. Strijk de rest van de olijfolie erover en bak de calzones in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Wijnadvies:
Wit met pit. Italiaanse Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. Frans past ook: Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Ook Spaanse Vega Libre rosado is niet te versmaden.

Bereidingstijd:
ca.45 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 51g
vet 58g
koolhydraten 188g
kcal 1475





Ingrediënten voor 4 personen

voor het deeg:
1 pak mix voor pizzabodem, koelverse
pizzabodems of blik pizzadeeg
voor de vulling:
4 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
mespuntje cayennepeper of enkele
druppels tabasco
1 courgette, in blokjes
1 gele of rode paprika, zonder zaadjes,
in reepjes
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
100 g mozzarella, in plakjes of blokjes
100 g geraspte belegen kaas
zout en versgemalen peper

bakplaat, ingevet