Gemarineerde olijven - Glutenvrij recept

home > borrelhapjes > Gemarineerde olijven - Glutenvrij recept

De smaak van olijven komt nog veel beter tot zijn recht als ze worden gemarineerd in fruitige olijfolie met verse kruiden en citroensap. Met stukjes rode en gele paprika en kerstomaatjes smaken en ogen ze fantastisch. Laat de marinade bij voorkeur twee dagen intrekken. Heerlijk met reepjes pitabrood. Doe de olijven in een grote kom en voeg olijfolie, citroensap, blokjes sinaasappel, takjes rozemarijn en Spaanse peper toe. Meng dit en dek de kom af (of doe het in een afgesloten pot). Zet het mengsel in de koelkast, liefst 48 uur.
Haal het mengsel ongeveer om de 12 uur uit de koelkast en roer het door, en zet het dan afgedekt weer terug.
Doe de gemarineerde olijven voor het serveren in een schaal, voeg er de paprika en de kerstomaatjes aan toe en roer alles goed door.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g olijven, bij voorkeur zowel zwarte als groene
2 eetl. olijfolie, extra vergine
1 eetl. citroensap
1 sinaasappel met dunne schil, schoongeboend maar niet geschild, in blokjes gesneden
2 takjes verse rozemarijn
1 verse groene Spaanse peper, zonder de zaden en in dunne ringetjes gesneden
1 rode paprika, zonder de zaden en in blokjes gesneden
1 gele paprika, zonder de zaden en in blokjes gesneden
125 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren gesneden