Warme chocoladetaartjes met gember

home > chocolade-recepten > Warme chocoladetaartjes met gember

Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de stukjes chocola met de boter in een kom. Laat au bain-marie smelten (1-2 minuten in de magnetron of boven op een pan met kokend water). Laat even afkoelen. Klop in een andere kom de eieren met de suiker licht schuimig met de mixer. Haal de bolletjes stemgember door de knoflookpers en roer erdoor. Meng de gesmolten chocolade/boter erdoor. Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen). Vet vier kleine soufflébakjes goed in met boter en bestuif lichtjes met bloem. Vul de vormpjes met het chocolademengsel. Laat op het aanrecht staan (niet op de tocht) tot ze de oven ingaan. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Ze moeten vanbuiten stevig zijn, maar vanbinnen nog zacht. Als je aan de bakjes schudt of op de bovenkant duwt, mogen ze niet meer klotsen. Stort de taartjes op vier bordjes. Garneer met wat cacao of poedersuiker. Of met wat lobbig geklopte slagroom met gembersiroop.
Benodigdheden: Mixer, soufflébakjes.
Tip: Chocoladefanaten opgelet! Deze zachte taartjes zijn makkelijk, supersnel klaar… en toch zien ze eruit als haute cuisine. Da’s pas kleine moeite, groot effect. Ze zijn vrij machtig, vandaar dat je maar kleine vormpjes hoeft te gebruiken. Vet die vormpjes wel goed in, anders krijg je de taartjes er niet heelhuids uit. Integraal bepoederen met bloem, maar ook weer niet te dik, dat geeft een vuile waas over je taartjes. Dus: inkwasten met zachte boter, schepje bloem erin, bakje goed rondwalsen en dan boven het volgende bakje uitkloppen.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g extra pure chocolade, in hele kleine stukjes
125 g boter
2 eieren
2 eetlepels suiker
6 bolletjes stemgember (pot)
1 eetlepel bloem
cacao of poedersuiker als garnering