Boston Chicken uit Massachussetts USA

home > de-wereld-op-tafel > Boston Chicken uit Massachussetts USA

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng olie, honing, limoensap en paprika in een klein kommetje. Plaats de kippenborsten, met het vel naar boven, in een lage ovenschotel. Penseel het mengsel in één dikke laag over de kippenborsten. Bak in de oven gedurende 35-40 min., terwijl u de kippenborsten om de 10 min. besprenkelt met het braadocht. De borsten moeten mooi bruin zien, in het vleessap moet helder zijn als u in het dikste gedeelte van de borst snijdt. Haal uit de oven. Laat 10 min. rusten, bedekt met aluminiumfolie. Dit maakt de kip zachter, terwijl ze toch warm blijft. Lekker met frietjes en een frisse salade.





Ingrediënten voor 4 personen

7 cl canola-olie (uit Canada afkomstige variant van koolzaadolie), 1 eetl. honing, 1 eetl. limoensap, ¼ theel. paprika, 4 halve drooggedepte kippenborsten