Chinese loempia

home > de-wereld-op-tafel > Chinese loempia

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Schep de kipfiletstukjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan. Schrap de winterpeen of de wortels, snijd hem in de lengte in drieën en vervolgens in de lengte in dunne reepjes, of maak van de wortels dunne reepjes van ongeveer 4 cm lengte. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei. Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia’s op dezelfde manier. Verhit intussen het frituurvet tot 175°C. Frituur de loempia’s met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.





Ingrediënten voor 4 personen

10 velletjes filodeeg (diepvries) ontdooitijd ca. 2 uur, 160 g kipfilet in reepjes, 2 eetl. Japanse sojasaus, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 cm verse gember fijngesneden, 1 witerpeen of 4-5 wortjes, 50 g taugé, 1 ei losgeklopt, frituurpan