Dourado (Portugese Kabeljauwschotel)

home > de-wereld-op-tafel > Dourado (Portugese Kabeljauwschotel)

Bestrooi de vis met zout en peper. Kook de aardappelen 10 min., laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Verhit ¾ deel van de olijfolie en bak de ui en de knoflook hierin licht- geel. Smeer de schotel in met de rest van de olijfolie.
Verwarm de oven voor op 175°C. Vul de schotel als volgt in lagen: eerst de helft van de aardappelplakjes, daarop de uiringen, vervolgens de vis, daarop de overige uiringen en bovenop de rest van de aardappelplakjes. Maak een mengsel van de tomatenpuree, de wijn, de kaas en het chilipoeder en giet dit over de inhoud van de schotel. Laat de visschotel in de oven ongeveer 40 min. stoven.
Garneer de schotel voor het opdienen met de plakjes ei, de olijven en de peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

800 gr kabeljauwfilet, zout, versgemalen peper, 1 kg aardappelen, 1 dl olijfolie,
4 uien in dunne ringen, 3 uitgeknepen teentjes knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 2 eetl. geraspte kaas, 1 mespunt chilipoeder, 1 hardgekookt ei, 100 g olijven, 1 eetl. fijngesneden peterselie, een vuurvaste schotel