Garnalencurry

home > de-wereld-op-tafel > Garnalencurry

Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur. Schep voorzichtig 4 eetl. van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 min. Boen intussen de limoen schoon, rasp er ½ theel. groene schil vanaf en pers de limoen uit. Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes koken. Kook de garnalen 4-5 min. mee, tot ze helemaal roze zijn. Bestrooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum. Pel de garnalen aan tafel en serveer er een bakje water met citroen bij om de vingers in af te spoelen. Lekker met pandarijst en sperziebonen.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. olie, 2 eetl. groene currypasta, 1 blik kokosmelk (400 ml) ongeschud, ½ limoen, 2 eetl. donkere basterdsuiker, 2 eetl. vissaus, 1 zak reuzengarnalen (diepvries 500 g) ontdooid, 1 zakje basilicum (15 g) fijngeneden