Gegrillde Biefstuk met pikante Dressing uit Argentinië

home > de-wereld-op-tafel > Gegrillde Biefstuk met pikante Dressing uit Argentinië

Ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika’s wassen, schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden. Pepertje wassen en in de lengte halveren. Pitjes eventueel verwijderen en pepertje in heel kleine stukjes hakken (was nu eerst goed uw handen voordat u verder gaat!! Uw huid kan niet goed tegen de peperzaadjes!!). In een kopje peterselie fijn knippen.
In een kom doen: olie, azijn, ui, paprika, pepertje, peterselie, oregano en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar kloppen. Pittig op smaak brengen met peper en zout. Ca 1 dag afgedekt in de koelkast zetten.
Vier borden voorverwarmen. Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
Saus nogmaals goed doorroeren en op smaak afmaken met tabasco.
Kogelbiefstukken rondom insmeren met olie en bestrooien met peper en zout. Lekbak onder de grill schuiven. Biefstukken aan beide kanten in ca. 2 min. goudbruin en roze grillen. Op de borden overdoen. Over elke biefstuk 1 eetl. saus scheppen. Rest van saus overdoen in sauskom en erbij geven. Direct opdienen.

Lekker met arroz criollo (Argentijnse rijst) en een gemengde salade.

Idee:
Deze saus (chimichurro-saus) wordt in Argentinië bij alle soorten gegrilld vlees gegeten, maar smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappelen of als saladedressing.

De saus kan in de koelkast ca. 2 weken bewaard worden; de smaak wordt er alleen maar beter door.

Als u de saus te scherp vindt, kunt u het pepertje ook weglaten. Als u van een nog scherpere saus houdt, kunt u de saus (nadat deze 1 dag heeft gestaan) zo nodig nog verder op uw smaak afmaken met extra tabasco.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine ui, ½ rode paprika, ½ groene paprika, 1 rood Spaans pepertje
8 takjes peterselie, 1½ dl (maïs)olie, ½ dl (wijn)azijn, ½ eetl. oregano, ½ eetl. bruine suiker, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, tabasco, 4 kogelbiefstukken van elk ca. 150 g, 2 eetl. olie