Griekse spinakopata

home > de-wereld-op-tafel > Griekse spinakopata

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een (vochtige) theedoek. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn en schep er de feta, 1 ei, de nootmuskaat en de geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Klop het tweede ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Verhit de frituurolis tot 175°C. en frituur de spinakopata in 2 min. goudbruin en gaar.





Ingrediënten voor 4 personen

10 vellen filodeeg (diepvries) ca 2 uur ontdooitijd, 225 g bladspinazie (diepvries) ontdooid, 200 g feta verkruimeld, 2 eieren, ½ theel. nootmuskaat, 50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano), frituurpan, zout en (versgemalen) peper