Hete Curry van Scampi's uit Thailand

home > de-wereld-op-tafel > Hete Curry van Scampi's uit Thailand

Dit is een gerecht met Thaise invloeden.

Hak het citroengras in grove stukken. Vermaal citroengras, sjalot, look, gember, koriander, chilipepers, peterselie, kaffirbladen, (het blad van de Kaffirlimoen) (familie van limoengras),
dat veel gebruikt wordt in visschotels). honing en kokosnootmelk in een keukenmachine tot een glad mengsel. Sauteer (aanbraden of aangaren) de scampi’s 5 min. in de olie. Voeg limoensap, witte wijn, zout en citroengrasmengsel toe. Roerbak nog 3-4 min., of totdat de scampi’s gaar zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

2 stelen citroengras of 2 theel. citroenschil, 2 fijngesneden sjalotjes, 3 fijngesneden teentjes look, 2 theel. geraspte verse gember, 2 theel. korianderzaadjes, 6 fijngesneden gele of groene chilipepers, ½ kop kaffir citroenbladen of 1 theel. citroenschil, 4 takjes gehakte peterselie, 1 theel. honing, 1,2 dl kokosnootmelk, 500 g gepelde scampi’s, 2 eetl. olie, ½ dl limoensap, 60 ml witte wijn, ½ theel. zout