Huushuur (Gefrituurde Vleespasteitjes) uit Mongolië

home > de-wereld-op-tafel > Huushuur (Gefrituurde Vleespasteitjes) uit Mongolië

Maak een deeg. Verdeel het deeg in stukken en rol hiervan cilinders van 3 cm diameter. Snijd deze cilinders in stukken van 4 cm. Rol ieder stuk uit tot een cirkel van 8 tot 10 cm. Zorg ervoor dat het deeg in het midden iets dikker is dan aan de kanten. Leg op een helft van de cirkel 2,5 dessertlepel vulling. Klap de andere zijde dicht (u hebt nu een halve maan) en zorg dat er geen lucht in blijft zitten. De kanten goed aandrukken. Frituur 3 tot 4 pasteitjes tegelijkertijd gedurende 2 min. aan iedere kant, totdat ze bruin zijn en het vlees gaar is. Eet ze met tomatenketchup of sojasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor de vulling:
1 kg runder- of schapengehakt in blokjes, 3½ theel. zout, 1 fijngehakte ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, wat water
Meng alles goed door elkaar zodat u een stevige pasta krijgt.
Voor het deeg:
4½ kop bloem (1 kop=2,4 dl), ½ theelepel zout,water