Kip met Groenten uit Ivoorkust

home > de-wereld-op-tafel > Kip met Groenten uit Ivoorkust

Verdeel de kip in hanteerbare stukken en bestrooi deze met zout. Breng ½ l water aan de kook met 1 fijngehakte ui, de knoflook en een snufje zout.
Voeg de kip toe. Pureer 3 tomaten in de keukenmachine en doe ze bij de kip.
Voeg nu de tweede fijngehakte ui toe met de laurierblaadjes, de kippenbouillon en de tomatenpuree. Snijd de aubergine (of courgette) klein. Halveer de resterende tomaten. Voeg beide groenten met het pepertje toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht in 30 min. gaar worden. Geef hier garri, rijst of couscous bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip, zout, 2 uien fijngehakt, 4 teentjes knoflook fijngehakt, 6 tomaten
4 laurierblaadjes, ½ liter kippenbouillon (van tablet mag), 2 eetl. tomatenpuree, 1 aubergine of courgette, 1 chilipeper fijngehakt