Kruidige Gehaktkoekjes uit Venezuela

home > de-wereld-op-tafel > Kruidige Gehaktkoekjes uit Venezuela

Het vet verhitten. De gesnipperde uien, de in reepjes gesneden paprika aanfruiten. Zout en peper erbij. Even smoren. Vervolgens het gehakt, de fijngehakte olijven, de verkruimelde eieren en rozijnen erbij. Even zachtjes laten sudderen; daarna afkoelen. Intussen van bloem, reuzel en boter een stevig deegje zetten; dun uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht en er 8 rondjes (ca. 8 cm) uitsteken. Vier bedekken met de vulling, vier er bovenop; stevig aandrukken en in een hete oven in een kwartier goudbruin bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g plantaardig vet, 2 uien, 1 paprika, snufjes peper en zout, 250 g gehakt,
50 olijven, 2 hardgekookte eieren, 50 g rozijnen, 125 g bloem, 60 g reuzel,
60 g boter