Lever met Sesamsaus uit Korea

home > de-wereld-op-tafel > Lever met Sesamsaus uit Korea

Snijd de lever in vingerlange reepjes. Schil de uien en snijd ze in dunne plakken, ook de zachte delen van het groen. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin even de uien, knoflook en het sesamzaad. Voeg de reepjes lever erbij en bak deze 2-3 min. onder voortdurend keren. Giet daarna het water erbij.
Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de saus. Roer de sojasaus, het zout en de suiker erdoor. Maak de saus naar smaak af en breng het geheel onmiddellijk ter tafel. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kalfslever, 2 jonge uien met groene scheuten, 4 eetl. olie, 1 geplet knoflookteentje, 2 eetl. sesamzaad, ruim 1 dl water, 2 afgestreken theel. maïzena, 1 eetl. sojasaus, snufje zout, snufje peper