Maleisisch Rundvlees

home > de-wereld-op-tafel > Maleisisch Rundvlees

Snipper de ui. Wrijf de knoflook, ui, sambal, koriander, laos (galangawortel), gember en het citroensap tot een brij. Fruit de brij in wat olie even aan.
Snijd de rundvlees in brokken. Doe het vlees bij het uienmengsel en bak het aan alle kanten bruin. Giet er een kopje water bij en laat het geheel op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaarkoken (let op droogkoken!). Doe er tenslotte de suiker en kokosmelk bij en laat die, onder goed roeren, smelten. Laat het gerecht nog even doorpruttelen. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g rundvlees, 2 teentjes knoflook, 1 theel. sambal manis, 1 theel. koriander, ½ theel. laos (galangawortel), 2 theel. gemberpoeder, 1 ui,
stukje kokosmelk (walnootgroot), sap van ½ citroen, 2 theel. bruine suiker