Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

home > de-wereld-op-tafel > Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 limoen schoon, rasp er 2 theel. groene schil af en pers daarna beide limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, de boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 minuten gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, de sjalotten en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal (de pitjes en het sap komen er dan uit) en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit (zorg dat er geen vliesjes bij zitten). Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.





Ingrediënten voor 4 personen

2 limoenen, 500 ml kippenbouillon (van tablet), 50 g boter, 3 eetl. vloeibare honing, 400 g couscous, 3 eetl. olijfolie, 2 sjalotten fijngesneden, 1 zakje peterselie 30 g fijngesneden, 1 zakje munt 15 g fijngesneden, 1 zakje koriander 15 g fijngesneden, 1 granaatappel, ovenschaal (inhoud 2 liter), zout en peper