Marokkaanse lamsspiesjes

home > de-wereld-op-tafel > Marokkaanse lamsspiesjes

Laat de satéstokjes circa 30 min. weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflokk, de koriander en zout en peper naar smaak. Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 min. rusten. Rijg de blokjes lamsvlees aan een satéstokje of -spies. Gril ze in een hete grilpan of op de barbecue in 5 min. gaar en bruin. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

½ citroen geperst, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. gemalen komijn (djinten), 2 teentjes knoflook fijngesneden, ½ theel. gemalen koriander (ketoembar), 400 g lamslapjes à la minute in blokjes, 8 satéstokjes of -spiesen, grilpan of barbecue