Merluza a la vinagreta Argentinië

home > de-wereld-op-tafel > Merluza a la vinagreta Argentinië

Snijd de visfilet in vier stukken en wrijf ze in met zout. Zet ze ongeveer 1 uur in de koelkast. Pel de knoflook en druk deze door een knoflookpers.
Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Hak de augurkjes en de peterselie fijn. Meng de wijnazijn met driekwart van de olijfolie in een kommetje en klop deze licht. Doe de knoflook, de kappertjes, de augurkjes, de eieren en de peterselie erbij en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.
Meng alles goed door elkaar. Spoel de stukjes vis met water en dep ze droog met keukenpapier. Paneer de stukjes vis licht met de bloem. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de visfilet in ongeveer 15 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Leg de gebakken visfilet in een schaal, giet hierover de saus en laat alles minimaal een halfuurtje afkoelen voor het serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kabeljauwfilet, zout, 3 teentjes knoflook, 2 hardgekookte eieren,
5 kleine augurkjes, 2 takjes peterselie, 1½ dl wittewijnazijn, 2½ Olijfolie,
2 eetl. kappertjes, versgemalen zwarte peper, 100 g bloem