Mihoen Singapore

home > de-wereld-op-tafel > Mihoen Singapore

Week de mihoen 10 min. in heet water en laat ze uitlekken.
Doe wat olie in de wok en laat die goed heet worden. Giet de olie eruit en giet er weer nieuwe olie in. Maak opnieuw heet en giet de olie er weer uit. Het is de bedoeling, de wok heter te maken dan de olie. Doe er 3 eetl. olie in, laat die heet worden en bak de geplette gember even en haal de gember daarna uit de pan. Roerbak achtereenvolgens de kerrie, paprika, ham, ui, garnalen, champignons en voeg tenslotte de taugé toe. Roer nog even om. Doe er vervolgens de mihoen bij en de suiker, zout, sesamolie, sojasaus en rijstwijn. Schep goed om en garneer met de omelet en de lente-ui.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g mihoen, 1 stukje gemberwortel, 1 groene paprika, 100 g achterham
sjalotjes, 100 g garnalen, taugé, 1 omelet, 1 lente-uitje, 1 theel. suiker
zout, 1 scheut sesamolie, 1 scheut sojasaus, 1 scheut rijstwijn