Polynesische Gehaktballen

home > de-wereld-op-tafel > Polynesische Gehaktballen

Meng ei, broodkruim, koriander, knoflook, pili-pili en zout in een kom. Voeg pinda’s en vlees toe en kneed alles goed door elkaar. Maak er balletjes van 2,5 cm doorsnede van. Leg die in een lage ovenschotel en bak ze gedurende 20 min. in een oven van 190°C. Haal dan de schotel uit de oven en giet het braadvocht af. Rijg afwisselend een vleesballetje en een stuk ananas aan pennen en leg die terug in de ovenschotel. Strijk in met zoetzure saus. Grill nog 5 tot 8 min. in de oven. Warm de resterende saus op en geef die bij de vleesballetjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 opgeklopt ei, ¼ kop gedroogd wit broodkruim, 2 eetl. fijngesneden verse koriander, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1/8 theelepel gemalen pili-pili
¼ theel. zout, 500 g mager rundergehakt (américain), ¼ kop fijngehakte pinda’s, verse stukjes ananas, 3 dl zoetzure saus