Rundvleesschotel met Maïs uit Kaapverdië

home > de-wereld-op-tafel > Rundvleesschotel met Maïs uit Kaapverdië

Laat de maïs een nacht weken. Kook de maïs de volgende dag in ruim water.
Voeg na een uur het vlees, de uitjes, de knoflook en de chilipepertjes toe met wat zout. Schenk er zo veel water bij dat alles ruim onder staat en breng dit aan de kook. Snijd de zoete aardappelen en de worteltjes in blokjes. Voeg deze met de palmolie na 1½ uur stooftijd toe aan het vlees. Breng het gerecht na een totale stooftijd van 3 uur op smaak met wat malaguetta en voeg indien nodig wat zout toe. Dien het gerecht heet op.
Variatie: Gebruik eens roodbaarsfilet in plaats van rundvlees en voeg dan ook wat verse tijm toe.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundvlees in blokjes, 500 g gedroogde maïskorrels, 1 ui fijngehakt, 4 teentjes knoflook fijngehakt, 2 chilipepers fijngehakt, zout, 3-4 zoete aardappelen, 4-5 worteltjes 1 eetl. palmolie, malaguetta (smaakmaker, soort Afrikaanse peper)