Vietnamese groenteomeletjes

home > de-wereld-op-tafel > Vietnamese groenteomeletjes

Klop de eieren los met de vissaus, het sap van de limoen en de basterdsuiker en breng op smaak met zout en peper. Kwast een koekenpan in met olie. Maak een klein omeletje door 1 kleine soeplepel van het eimengsel in de koekenpan te doen. Laat het ei stollen, draai het om en bak ook de andere kant. Bak nog drie omeletjes van het overige eimengsel. Snijd de bosui doormidden en in dunne reepjes. Beleg de omeletjes met wat bosui, komkommer en 2-3 takjes koriander. Rol ze op en snijd ze doormidden. Lekker met zoete chilisaus. Tip De vissaus is lang houdbaar in de koelkast en smaakt lekker bij oosterse gerechten of bij gebakken vis.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren, 1 eetl. vissaus (fles 250 ml), ½ limoen geperst, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. olie, 1 bosui, ½ komkommer in dunne reepjes, ½ zakje koriander (à 15 g), zout, (versgemalen) peper