Vleesschotel in de Oven uit Guatemala

home > de-wereld-op-tafel > Vleesschotel in de Oven uit Guatemala

Klop de blokjes riblap tot vrij dunne plakjes uit, of vraag de slager dat te doen.
Verhit het vet in een koekenpan en bak de plakjes vlees snel aan beide kanten lichtbruin. Leg het vlees, de uien met knoflook en de tomaten laagsgewijs ca. 6 cm hoog in een beboterde ovenschaal. Strooi wat peper en zout, de rode peper en de tijm tussen de lagen. Leg er het laurierblad bij en schenk zo veel bouillon in de schaal dat alles nét bedekt is. Bak het gerecht ca. 1 uur in de op 225°C voorverwarmde oven tot het vlees gaar is en er een lichtbruin korstje is ontstaan. Schenk voor het serveren de room over het gerecht. Geef er rijst en een frisse salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g riblappen in blokjes gesneden, 50 g bak- en braadvet, 300 g uien gepeld en kleingesneden, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 500 g tomaten in plakjes gesneden, 1 rode Spaanse peper kleingesneden, ½ theelepel tijm, 1 laurierblad,
bouillon (van tablet mag), 1 dl koffieroom