Zuppa con Muscoli (Mosselsoep) uit Italie

home > de-wereld-op-tafel > Zuppa con Muscoli (Mosselsoep) uit Italie

Was de mosselen goed schoon en verwijder met een scherp mes de baarden.
Smelt in een grote pan de boter, fruit hierin de ui, selderij en knoflook tot de ui glazig ziet, doe hierbij het zout, de basilicum, de wijn en de mosselen en laat de mosselen op een hoog vuur 10 min. koken. Schud ze af en toe om tot de schelpen openstaan. Haal de mosselen met een schuimspaan uit het vocht, door het aanhangende water van de mosselen zal er genoeg bouillon gevormd zijn voor een soep. Zeef de bouillon door een doek of een papieren snelfilter en laat ze eventueel inkoken tot circa 1 liter. Haal de mosselen uit de schelpen en doe ze met de peterselie bij de bouillon. Roer de eieren met het citroensap uit, giet er al roerende wat van de hete bouillon bij en doe dan onder goed roeren de eieren hij de soep. Laat ze even mee warmen, maar niet meer koken. Dien de soep op met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kg mosselen , 25 g boter, 1 grofgesneden ui, ¼ bos fijngesneden selderij
1 kleingesneden teentje knoflook, 1 theel. zout, ½ theel. gedroogde basilicum, 1 dl witte droge wijn, 2 eieren, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. fijngesneden peterselie, stokbrood