Aardbeien-schuimtaart

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Aardbeien-schuimtaart

Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
Zet hierna de oven hoger.
Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rol kruimeldeeg
50 g geroosterde hazelnoten
beschuit
500 g aardbeien
2 eiwitten
7 ml vloeibare suikervervanger
1 theelepel maïzena