Aardbeiencaketaart

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Aardbeiencaketaart

Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de vanillesuiker, zout en de bloem.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen, bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de springvorm; vouw de overlappende randen naar binnen.
Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de cake.
Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en lepel dit over de aardbeien.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g boter
150 g witte basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
een snufje zout
150 g bloem
fyllodeeg
boter
2 bakjes aardbeien
1 zakje heldere taartgeleipoeder
2 dl water
1/2 dl aardbeienlimonadesiroop