Biscuitgebak

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Biscuitgebak

Beboter een springvorm van 20 cm doorsnee en bestrooi hem met bloem.
Klop in een verwarmde kom de hele eieren met de suiker, vanillesuiker en zout zo stijf dat de massa als een lint afvloeit en langzaam gelijk vloeit.
Vermeng hier de gezeefde bloem en maïzena luchtig mee en doe het deeg dadelijk in de vorm.
Schuif het rooster zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
Laat het deeg in een matig warme oven rijzen en bak het in 30-40 minuten lichtbruin bij een oventemperatuur van 160°C.
Splits eventueel de eieren.
Klop de eidooiers dik met de suiker en zout en klop het eiwit stijf.
Vermeng het eiwit en de bloem luchtig met de eidooiers en de vanille.
Bak dit mengsel 30-40 minuten op 180°C.
Smelt eventueel per ei 25 gr boter zonder die heet te laten worden en voeg de boter toe, nadat de bloem door het deeg is gemengd.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eieren
120 g suiker
vanillemerg of -suiker
zout
60 g bloem of 90 g bloem
20 g maïzena of 30 g maïzena