Fortune Cookies

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Fortune Cookies

De Chinese gelukskoekjes, die in Amerika vaak als zoete afsluiting van het diner worden geserveerd, zijn waarschijnlijk geïnspireerd door de maankoeken. Maankoeken worden gebakken ter ere van het Chinese Maanfeest, dat aan het begin van het herfstseizoen wordt gevierd. Heel vroeger, tijdens de Ming-dynastie, werden in deze koeken berichten meegesmokkeld. Tegenwoordig bevatten de Fortune Cookies gelukwensen.
2 met bakpapier beklede bakplaten, opgevouwen wensbriefjes
Verwarm de oven voor op 150°C.
Zeef de bloem, het zout en de maïzena en meng dit met de suiker.
Voeg de olie en de eiwitten toe en roer alles glad.
Verdun het beslag door er 1-2 eetlepels water door te roeren.
Leg op het bakpapier met grote tussenruimte 3 lepeltjes beslag, strijk ze tot een cirkel van ± 10 cm doorsnee uit en bak de koekjes in het midden van de oven in ± 10 minuten lichtbruin.
Let op dat ze niet te donker worden.
Neem elk koekje met een spatel van de bakplaat en hang het met een opgevouwen wensbriefje erin over de rand van een pan, zodat het koekje dubbelvouwt.
Laat het koekje zo afkoelen.
Serveer de koekjes met een glas sinaasappelthee.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g bloem
1/2 theelepel zout
2 eetlepels maïzena
90 g suiker
± 1 1/4 dl olie
2 eiwitten
2 met bakpapier beklede bakplaten, opgevouwen wensbriefjes