Bloemkoolflan met ham, spek en kaas á la Ed

home > gerechten-naar-eigen-hand > Bloemkoolflan met ham, spek en kaas á la Ed

Kook de bloemkoolroosjes en de aardappels ongeveer 18 min. in kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Bak de spekstukjes even bruin in een koekenpan. Verdeel de bloemkool en de aardappels over de bodem van een ingevette lage taartvorm van circa 20 cm doorsnede of een ovenvaste koekenpan met dezelfde doorsnede. Strooi de reepjes ham en de spekjes erover en 50 g geraspte kaas. Klop de eieren los met wat zout en peper en voeg de kruidenkaas met wat melk toe, en roer de rest van de kaas erdoor. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij gestold is. Serveer de flan met een groene salade met een dressing van de beide oliesoorten, azijn en zout en peper naar smaak.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine bloemkool in roosjes, zout, peper, 125 g gekookte ham in reepjes, 125 g spekjes in reepjes, 125 g geraspte lichtbelegen boerenkaas, 750 g aardappels, 4 eieren, wat melk, 125 g kruidenkaas, 1 kropsla in stukken, 3 el olijfolie, 1 el zonnebloemolie, 1 el balsamicoazijn