Gentse stoverij III

home > gerechten-uit-belgie > Gentse stoverij III

Laat het bier op kamertemperatuur komen.
Snijd de stukjes bot uit de karbonade en snijd beide vleessoorten in blokjes.
Hak de uien grof.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Schrap de winterpeen, was hem en snijd hem in plakjes.
Smelt de boter in een braadpan, bak de vleesblokjes al omscheppend rondom bruin en schep het vlees uit de pan op een schaal.
Fruit de uien in het achtergebleven bakvet, voeg de winterpeen, de knoflook en de kruiden toe en bak ze nog 2 minuten mee.
Doe de vleesblokjes weer in de pan, schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
Besmeer het brood met de mosterd en de appelstroop, snijd het in blokjes en schep die door het vlees.
Leg het deksel op de pan en stoof het vlees, onder af en toe omscheppen, in ± 2 uur gaar.
Verwijder voor het serveren de laurier en de tijm en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappelen en appelcompôte.





Ingrediënten voor 4 personen

1 flesje donker bier, bijvoorbeeld Westmalle Dubbel Trappist
500 g schouderkarbonade
500 g riblappen
3 uien
1 teen knoflook
1 smalle winterpeen
50 g boter
1 laurierblad
4 takjes tijm
1 ontkorst sneetje witbrood
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels rinse appelstroop