Salmonburger

home > hamburgers > Salmonburger

Snijd de zalmfilet met een scherp mes in kleine blokjes en kruid deze met het sjalotje, peper en zout en bieslook. Meng dit goed door elkaar en vorm er 4 bolletjes van. Druk deze enigszins plat en bak deze in de olijfolie aan beide zijden goudbruin en net gaar. Bak vervolgens de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180°C. in ca. 10 min. Haal ze uit de oven, snijd ze open en bestrijk ze met de helft van de remouladesaus en verdeel hierover de ijsbergsla. Leg hier bovenop de zalmburgers en bedek deze met de overige remouladesaus. Leg de bovenkant van het broodje er op. Garneer met veldsla en peterselie en serveer meteen.
Tip: Ook lekker met mierikswortelsaus of cocktailsaus in plaats van remouladesaus.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g verse zalmfilet, zout, versgemalen peper, 1 fijngesneden sjalotje, 1 eetl. bieslook, 1 eetl. olijfolie, 4 mini ciabatta broodjes (bake off, diepvries), 4 eetl. fijngesneden ijsbergsla, 4 eetl. remouladesaus, veldsla en peterselie voor de garnering