Turkeyburger

home > hamburgers > Turkeyburger

Snijd de kalkoenfilet in dunne repen en snijd deze daarna in kleine blokjes. Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Meng het ei er door en kruid het kalkoengehakt met peper, zout, paprikapoeder, knoflook en een sjalotje. Is het gehaktmengsel te nat, voeg dan paneermeel toe. Verdeel het gehakt vervolgens over 4 balletjes en druk deze plat. Bak de burgers daarna in een pan met teflonlaag in olie aan biede zijden goudbruin en gaar. Snijd broodjes door en rooster ze goudbruin in een pan. Besmeer ze vervolgens met roomboter. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla of veldsla en knoflooksaus. Leg hierop de kalkoenburgers en schep hierover nog wat saus. Plaats het kapje er op en serveer meteen.
Tip: Ook lekker met piccalilly in plaats van knoflooksaus.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kalkoenfilet, 1 losgeklopt ei, 1 fijngesneden sjalotje, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, zout, versgemalen peper, 1 eetl. paneermeel, 4 witte ronde broodjes, 1 eetl. olie, 100 g veldsla of gemengde sla, 4 eetl. knoflooksaus, 1 eetl. roomboter