Aardappel-preisoep

home > iers-koken > Aardappel-preisoep

Smelt boter in een pan en fruit uien en prei ca. 3 min. Voeg de aardappelen toe en bak ze goudbruin. Voeg havervlokken toe en bak ze 1 min. Knoflook erbij doen en 1 min. meebakken. Vuur lager zetten en bouillon en melk toevoegen. 30 min. laten sudderen tot de groenten gaar zijn en de soep gebonden is. Peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Met bieslook garneren. LET OP: gebruik voor dit recept bij voorkeur oude, kruimige aardappelen.





Ingrediënten voor 4 personen

60 g boter, 3 middelgrote uien, gesnipperd, 2 preien, in ringen gesneden, 750 g aardappelen, in blokjes van 1,5 cm., 1/3 kop havervlokken, 2 teentjes knoflook, geperst, 0,5 l melk, 0,5 l kippenbouillon, gemalen peper, gemalen nootmuskaat, fijngeknipt bieslook, als garnering