Black pudding

home > iers-koken > Black pudding

Vetrand van bacon halen en in dunne reepjes snijden. Bloedworst ontvellen en in plakjes van 1,5 cm. dik snijden. Verhit boter en bak de bacon 2-3 min. Bacon uit de pan halen en bloedworst 5 min. bakken, eruit halen en warm houden. Uitjes 1 min. fruiten en kool, bacon, appel en bouillon toevoegen. Met het deksel op de pan 10-15 min. zachtjes laten koken. Leg de koolmix op een bord met de bloedworst er bovenop en server met toost. LET OP: gebakken bloedworst en bacon is lekker bij het ontbijt.





Ingrediënten voor 4 personen

2 dikke plakken bacon, 500 g bloedworst, 30 g boter, 1 kleine ui, gesnipperd, 3 koppen kool, 2 zure, groene appels, in schijfjes, 2 eetl. bouillon, gemalen peper, toost met roomboter