Guinness-rundvleespot

home > iers-koken > Guinness-rundvleespot

Verwijder de vetranden van het vlees en snijd het in stukken. Uien fruiten in 1 eetl. braadvet. Knoflook erbij doen en 1 min. bakken. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. Verhit het resterende braadvet in een grotere pan, voeg het vlees toe en bak het aan beide kanten bruin. Vuur laag zetten, bloem toevoegen en roeren tot al het vlees goed bedekt is. Bouillon erdoor roeren, tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Guinness erbij doen en roeren tot het mengsel aan de kook komt. Uien, wortels, kruiden en peper toevoegen en goed vermengen. 1½ uur laten sudderen zonder deksel zodat de saus dikker wordt. Af en toe roeren, zodat hij niet aanbakt. Met peterselie garneren. LET OP: de pruimen gedurende het laatste half uur bijvoegen. Pruimen zorgen voor een zoete smaak, ter compensatie van de bittere smaak van Guinness.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg rundvlees, 2 eetl. braadvet, 2 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 30 g bloem, 2,5 dl runderbouillon, 2,5 dl Guinness, 2 grote wortels, in plakjes, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, gemalen peper, ½ kopje pruimen (zie Let op), fijngehakte peterselie als garnering