Ajam sètan - duivelse kip (zeer hete kip)

home > indonesische-gerechten > Ajam sètan - duivelse kip (zeer hete kip)

Wrijf de stukken kip in met zout. Laat ze even liggen en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan. Pel de ui, en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks en snijd ze in ringen, verwijder een deel van de pitten. Maak de ui, het knoflook en de lomboks fijn met een vijzel of met een staafmixer of foodprocesser, meng de laos erdoor (plet hem licht met de stamper van de vijzel). Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wadjan. Verhit de olie en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de kippenbouillon, de deon djeroek poeroet en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ongeveer 40 min. gaar stoven. Schep tijdens het stoven regelmatig saus over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenpoten, 3 eetl. plantaardige olie, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 6 lombok merah (spaanse peper), 1 scijfje laos of ½ theel. poeder (aromatische wortelstok), ¼ l kippenbouillon, 2 daon djeroek poeroet (blad of vrucht van citrusplant), 4 eetl. ketjap manis, zout