Dadar hati ajam - Omelet met kippenlevertjes

home > indonesische-gerechten > Dadar hati ajam - Omelet met kippenlevertjes

Snijd de levertjes in tweeën of in drieën. Pel de sjalot en snijd hem heel fijn. Maak de prei schoon, snijd hem overlangs doormidden en was beide helften goed. Snijd ze in smalle stukjes. was de lombok en snijd of knip hem in smalle ringen. Verhit 1½ eetlepel olie in een wadjan en bak de kippenlevertjes lichtbruin. Laat de sjalot, de prei en de lombok meebakken en breng de vulling op smaak met zout en peper. Laat hem zachtjes 5 min. smoren. Breek de eieren in een schaal en klop ze los met zout en peper naar smaak, roer de selderij erdoor. Verhit ¾ eetlepel olie in een koekenpan, giet de helft van de eimassa erin. Laat de omelet op een halfhoog vuur stollen, schuif in het begin met een vork het gestolde ei opzij, zodat alle ei kan stollen. Laat de omelet lichtbruin bakken. Laat de omelet op een bord glijden, verdeel de helft van de vulling erover en sla hem dubbel. Bak hem nog even aan beide kanten na. Bak op de zelfde manier nog een omelet.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren, 2 eetl. fijngesneden selderij, 1½ eetl. plantaardige olie, zout, peper.