Dadar kentang - Aardappelkoekjes

home > indonesische-gerechten > Dadar kentang - Aardappelkoekjes

Schil de aardappels, was ze goed en rasp ze grof. Pel de ui en het knoflook en snijd ze heel fijn. Was de lomboks en snijd ze in smalle ringetjes. Breek de eieren in een schaal en klop ze los. Voeg de geraspte aardappel, de ui, het knoflook, de lombok, zout naar smaak en de selderij toe en meng alles goed. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en schep er 3 bergjes van het aardappel-eibeslag in. Laat de aardappelkoekjes op een halfhoog vuur gaar en goudbruin bakken. Keer ze en laat ook de andere kant goudbruin bakken. Houd ze warm terwijl je op deze manier aardappelkoekjes bakt van al het beslag.





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 lombok merah (spaanse peper), 4 eieren, 2 eetl. fijngesneden selderij, 4 eetl. plantaardige olie, zout